HUOM! Aiheesta pidetään infotilaisuus Koikkalan koulun vanhempainillan yhteydessä 16.9. klo 18.30. Kaikki ovat tervetulleita!

Juvan kunta kartoittaa yhteistyössä MPY:n kanssa Juvan haja-asutusalueiden asukkaiden kiinnostusta valokuituliittymien hankintaan. Verkon rakentaminen tehtäisiin osana Laajakaista kaikille -hanketta, jonka rahoittamiseen osallistuvat operaattorin lisäksi EU ja Juvan kunta. Valokuituverkkoa aletaan rakentaa jos tilaajia saadaan riittävästi.

Kunnan sivuilta:

Valokuitu on sijoitus tulevaisuuteen
Nopeat tietoyhteydet nykykodissa ovat yhtä tärkeitä kuin lämmitys, sähkö ja vesijohtoverkosto. Valokuituverkko on nykymuotoisen tietoliikenteen ehdoton edellytys ja luotettava tekniikka, joka takaa riittävän nopeat yhteydet myös tulevaisuudessa. Valokuitutekniikalla toteutettu internetyhteys on huoleton ja varma, sillä sen nopeuteen eivät vaikuta sääolosuhteet, käyttäjämäärät ja etäisyys. Etätyön yleistyminen, monipuoliset viihdepalvelut sekä terveys- ja hyvinvointipalvelut vaativat kapasiteettia, jonka valokuitu mahdollistaa nyt ja vähintään seuraavat 50 vuotta.

Kuituliittymän kustannukset
Kuituliittymän hankinnan kustannukset taloudelle ovat tyypillisesti olleet 1 400 – 1 900 euroa. Hinta sisältää päätelaitteet ja asennukset. Operaattorit ovat tarjonneet useita erilaisia maksuvaihtoehtoja kertamaksun ja pidemmän maksuajan välillä. Kuukausittaiset käyttömaksut ovat olleet samaa hintaluokkaa kuin kiinteiden ADSL -liittymien.

Vastaa kyselyyn 30.9.2013 mennessä kunnan kotisivuilta löytyvällä lomakkeella. Lomakkeella ilmoitat kiinnostuksesi, se ei ole vielä sitova tilaus tai sopimus.